Vadas Mártás, gombóccal

Vadas Mártás, gombóccal


Vadas mártás gpmbóccal
 
Itt a várva várt recept is
Hozzávalók
1kg szarvas vagy marha hús
8dkg disznózsír
3 közepes fej Vöröshagyma
1 db kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
Só, bors,köménymag
ízlés szerint
2-3db babérlevél
1dl sűrített paradicsom.
Ezekből az összetevőkből megfőzzük a pörköltet alapnak viszonylag
hosszú lével kb 2,5 liter.
Ha közben elfőne pótoljuk.
További hozzávalók
2 szál közepes sárgarépa
1 szál nagyobb petrezselyem gyökér
1 db kicsi karalábé
1 kicsi zellergumó
2 ,3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kisebb citrom leve
3 dl 20%-os tejföl
2 ,3 evőkanál mustár
3 evőkanál liszt
3 dl tej
A zöldségeket zöldség apritóval nagyon apróra vágjuk majd hozzá
adjuk a már majdnem puhára főtt pörkölthöz.
Ezután 1 órát főzzük az egészet.
A tejből és lisztből habarást készítünk, amihez hozzákeverjük a
tejfölt és a mustárt is ezt az egészet beleöntjük a forrásban lévő
vadashoz és további fél órát főzzük folyamatos kavargatás mellett.
Belecsavarjuk a citrom levét is.
Gombóc
1kg krumpli
2 db tojás
5dkg disznó zsír
Liszt amennyit felvesz kb 40 dkg
A krumplit megfőzzük összetörjük ha kíhül (fontos) én a hideg
vizet addig engedem rá míg kíhül.
A lisztet és a krumplit tésztává gyúrom majd gombócokat formálok.
Forrásban levő vízben addig főzöm míg feljön a tetejére.
Ha kész a gombóc a vadas levélből kiveszek kb bő fél literret
és ezt ráöntöm és összekeverem.
Ezután tálalható
Jó étvágyat hozzá
 
Tetszett a cikk?

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »