Adventi vásár Debrecenben

Adventi vásár Debrecenben


A Debreceni Adventi Vásár a történelmi belvárosban, a Kossuth téren, a Csapó utcán, a Rózsa utcán és a Dósa nádor téren várja a látogatókat. A központba 100 kereskedő és vendéglátó települ ki, akiknél egyedi kézműves termékeket, ellenállhatatlan finomságokat és lélekmelengető forró italokat lehet vásárolni. A debreceni karácsonyi vásárban egészen karácsonyig kulturális programokkal, koncertekkel, gyerekprogramokkal és kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Decemberben hétfőnként színvonalas koncerteket lehet látni Nagytemplomi Adventi Koncertek keretén belül, fellép Szentpéteri Csilla és zenekara, Pápai Joci & Caramel, valamint a Kaláka Együttes. Az Emlékkertben vasárnaponként közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen a történelmi egyházak és városvezetők közreműködésével. Az idei év újdonsága az Adventi Kuckó, melyet az Aranybika épületében rendeznek be. Itt a kicsik számára lesz Mikulás-váró program, a felnőtteket pedig Design vásár és népi kézművesvásár várja. Az Adventi Kuckó egyben az „Add tovább!” adománygyűjtő akciónak a helyszíne, ahol december 23-ig lehet adományozni.

Idén a finn Mikulás sajnos nem tud eljönni, hogy személyesen találkozzon a gyerekekkel, viszont érdemes felkeresni a debreceni Mikulást, aki az Adventi Kuckóban vár mindenkit december 3-6. között. Lehet vele közös fotót készíteni, énekelni, verset mondani neki és a segítői kézműves foglalkozásokkal is készülnek.

Adventi korcsolyapálya

A Kossuth téren ismét lehetőség nyílik korcsolyázásra, ugyanis az óriáskerék helyett egy egyedülálló mobil jégpályát állítottak fel a Nagytemplom előtt. A pálya különlegességét egy 120 méteres jégfolyosó adja. A 750 négyzetméternyi egybefüggő jégfelület november 26-tól január végéig várja a korcsolyázás szerelmeseit. A helyszínen korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »