Tepsiben sült sárgarépa

Tepsiben sült sárgarépa


Tepsiben sült, fűszeres, mézes répa: a sütőben édesre karamellizálódik. A méz és a fokhagyma már sokszor bizonyított együtt, a répát is még ízletesebbé teszik. Az egészséges, kalóriaszegény zöldség talán sütve a legfinomabb, hisz meg karamellizálódik. Az édes és sós ízekhez a zöld fűszerek is illenek. Kínálhatod a sült répát húsok mellé karcsúsító köretként, hisz jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban. Fűszeres, mézes répa receptje Hozzávalók:4 közepes sárgarépa 3 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál méz, 2 szál kakukkfű, 1 evőkanál koriandersóbors. A sárgarépát pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, és alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd össze a mézzel, add hozzá az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot. Elkészítés: Rendezd a répákat zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a mézes keveréket. Ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle. Szórd meg kakukkfűvel és korianderrel. Süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig, amíg a répa megpuhul és megpirul.
Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »