Húsvéti készülődés


Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Létrehozva:
2021-03-11 11:02:38

Cikk írója:
Szabó Jánosné


Húsvéti készülődés

Itt a tavasz készülődjünk a húsvétra

Lehet elkezdeni gyűjteni az ötleteket Húsvétra! 
Főtt, füstölt csülök 
Mi jobban kedveljük a csülköt, mint a sonkát, mert kevésbé száraz!
Ha követed a receptjeimet, 1 egész heti étrendet lehet összeállítani belőlük!
További receptek a csoportomban: Kata Boszorkánykonyhája, gluténmentes és hagyományos ételek, az alábbi linken érhető el:
Hozzávalók: egy szép darab füstölt, hátsó sertéscsülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tk szemes fekete bors, 1-2 babérlevél.
Elkészítés: A csülökről a még esetleg rajta maradt szőröket eltávolítjuk, borotvával vagy perzseléssel, alaposan megmossuk, és beletesszük egy nagyobb fazékba, mellétesszük a hagymákat, babérlevelet, borsot. Annyira vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról (kb. 3-4 óra). A főzővízben hagyjuk kihűlni. Másnap kivesszük a vízből, a csontokat eltávolítjuk, és a húst szépen felszeletelve tálra rendezzük. A főzőlét leszűrjük, és közepes forralással, amennyire lehet, besűrítjük. Miután kihűlt, műanyagpoharakba adagolva le lehet fagyasztani, és később ételízesítőként felhasználni. (6 főre, 5 óra + hűtés).
Lehet, hogy egy kép erről: étel