Település:
Hajdú-Bihar megye, Debrecen


Debrecen éjszakai fénye


Kihagyhatatlan vízivarázslat, látványos fények és formák a Ködszínházban. A Nagyerdei Stadion szomszédságában Magyarországon egyedülálló, multimédiás szökőkút – más néven Ködszínház – nyújt különleges élményt tavasztól őszig. A szökőkút 30x10 méteres, legyező alakú vízpermetére vetítve Debrecent bemutató kisfilmeket és különleges lézer-animációkat láthatnak az érdeklődők. Napközben a vízfelületből kiemelkedő „tipegők” csábítanak hűsítő sétára a vízen.

Annak ellenére, hogy Magyarország második legnépesebb városa, Debrecenben jele sincs zsúfoltságnak, sem pedig hatalmas tömegnek. Nem véletlenül neveztük meg ezerarcúnak sem, hiszen attól függően, melyik részén vagy a városnak, és milyen napszakban, abszolút változatos karaktereit pillanthatod meg. Egy csodás, napos hétvégén volt szerencsénk kerékpárral is körbejárni a várost, és azon kívül, hogy a közlekedés teljesen biztonságos volt a bicikliutaknak köszönhetően, számos más előnyét is megvillantotta előttünk Debrecen. A Békás-tó is csodaszép, és abszolút pihenéshez való környezet. A városi kerékpártúra során akár egy piknikre is megállhattok, és letelepedhettek a friss, zöld fűbe, miközben a tó közepén lévő szökőkút hangjára relaxáltok a napsütésben.

 Egyedülálló különlegesség!!   Az egész országban nem található semmi sem, ami a Ködszínházhoz fogható. Egyedül Debrecen különlegessége az esti sötétben vízködre vetített fényprodukció, melyet csak vízi varázslatnak hívnak. A látványos fényjátékok mellett imidzs filmeket is vetítenek a nagyerdei vízfüggönyre. Az egész olyan, mintha egy 3D-s varázsmozit néznél a szabadban. 

 

 

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »